Hoe werkt het?


Website
Bestellen op onze website is heel eenvoudig. Bij elk ontwerp afzonderlijk staat meer informatie vermeld. Als je echter toch graag hulp wenst, mag je ons altijd een mailtje sturen op info@cocoflamingo.be. We helpen maar al te graag verder!

De collectie
Standaardkaartjes zijn 148x105mm (A6) en worden recto-verso in quadri gedrukt op 350g papier. Coco Flamingo werkt samen met een drukkerij die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Alle tekst is aanpasbaar, maar ook de kleur en het lettertype kunnen aangepast worden. Dit zit allemaal inbegrepen in de prijs. Wens je het formaat aan te passen naar US of vierkant, wordt € 15 ontwerpkost aangerekend. 

Kaartje op maat
Ook voor een kaartje op maat kan je bij Coco Flamingo terecht. Wij gaan er vanuit dat je ons contacteert omdat je onze stijl leuk vindt, en dus iets in dezelfde lijn zou willen. 

Voorbeeld: je zoekt een kaartje in het thema zomers fruit, palmachtige planten, een aquarel van een olifant of een bloemenkrans van witte bloemen. Dit zijn allemaal thema's die nauw aansluiten bij wat we doen, maar nog niet in de collectie vertegenwoordigd zitten.

Stel ons gerust jouw vraag, dan bekijken we even of we hieraan tegemoet kunnen komen. Voor een exclusief kaartje op maat betaal je € 200. 

Dubbele kaart
Onze kaarten uit de collectie zijn enkel (voor- en achterkant) opgemaakt, maar ook een dubbele kaart is mogelijk. Hiervoor wordt een meerprijs van € 55 aangerekend. Mail je bestelling door naar info@cocoflamingo.be, dan helpen we je graag verder. Deze optie staat namelijk niet standaard in onze webshop vermeld.

Papier
De kaartjes uit onze collectie worden op een mooi sulfaatkarton gedrukt – je kan voor € 3,00 een staalpakket aanvragen via info@cocoflamingo.be zodat je dit van dichtbij kunt bekijken én voelen. Mail jouw twee favoriete ontwerpen en twee kleuren enveloppen samen met je adres, wij doen het nodige! Je kan het papier ook aanpassen, hieronder kan je zien wat we in huis hebben en hoeveel je hiervoor extra betaalt bovenop de standaard prijzen. Wens je  van deze optie gebruik te maken? Mail naar info@cocoflamingo.be en we bespreken graag de mogelijkheden!

• Sulfaatkarton - wit en mat, gestreken karton, voelt iets gladder aan: standaard
• DigiGold IceWhite - wit en mat, ongestreken droog aanvoelend papier: € 15
• Tintoretto Gesso - wit papier met textuur, vergelijkbaar met aquarel papier: € 25
• Multiloft 640g (dikke kartonnen kaart zoals bij letterpress, zeer kwalitatief) - wit en mat, ongestreken droog aanvoelend: € 120

Goudfolie
De kaartjes met goud in het ontwerp worden niet gedrukt met goudfolie, wel heb je een gouden illusie door de kleuren die we kozen in het ontwerpen die je ook zo zult zien in druk. Niet zeker? Mail ons en ontvang voor € 3 een staalpakket op 3 verschillende papiersoorten!

Af en toe krijgen we de vraag of er ook met échte gouden folie kan worden gedrukt. Een dikke letterpresskaart met daarin de naam in diepdruk. Dit kan, maar hou rekening met een prijs van 8 tot 10 euro per kaart (ontwerpkost op maat + drukwerk + levering inclusief). Dit zijn standaard prijzen, omdat er voor het drukken met gouden folie een ijzeren plaat op maat wordt gegoten. De opstartkost van zo'n plaat is al gauw € 200/€ 300, wil je een voor- én achterzijde van een kaartje met letterpress dan doe je dit bedrag x2. Hierin zit nog geen prijs voor de inkt, de handeling van het drukwerk, het ontwerp, de levering en het papier. Hou er rekening mee dat deze kaart pas 3 tot 4 werkdagen na de geboorte geleverd wordt, omwille van het handwerk en omdat het goud lang moet kunnen drogen. Een exclusief gegeven dus voor de liefhebbers van echte ambacht!

Doopsuiker

Ook voor doopsuiker drukwerk kan je bij Coco Flamingo terecht. We hebben de keuze beperkt tot een paar unieke items waar we absoluut in geloven. We werken alles graag tot in de puntjes af! Alles werd dan ook speciaal bij onze bestaande collectie uitgekozen. Het doopsuiker drukwerk wordt altijd volledig afgestemd op jouw gekozen kaartje. Ook hiervan ontvang je, na bestelling, een digitale proef. Doopsuiker drukwerk en verpakkingsmateriaal kan enkel besteld worden voor wie ook de geboortekaartjes bij Coco Flamingo laat verzorgen. Reken op 10 werkdagen voor het verzenden van jouw pakket.

Wil je graag snoepkaartjes? Deze drukken wij zelf (nog) niet, maar je kan wel het ontwerp door ons laten verzorgen en deze zelf laten drukken. We helpen graag, per ontwerp rekenen we € 25 ontwerpkost.

Babyborrelkaartjes
Babyborrelkaartjes zijn standaard 85x55mm groot en worden recto-verso bedrukt. Ze worden op voorhand geleverd samen met de enveloppen en het doopsuikerdrukwerk. Het ontwerp is identiek aan het geboortekaartje, maar dan kleiner en op maat gemaakt. Voeg dit product toe aan je winkelmandje, wij doen de rest en stemmen het babyborrelkaartje helemaal af op het gekozen geboortekaartje! Je ontvangt een digitale proef van zodra je een bestelling hebt geplaatst en ons de tekst hebt doorgestuurd.

Een bestelling plaatsen
Wil je graag dat we jouw drukwerk verzorgen? Super! Vergeet zeker niet dit vragenlijstje te beantwoorden. Je kan dit bij je bestelling toevoegen of ons later in een mailtje sturen. Van zodra je ons de overige info doorstuurt, gaan wij aan de slag. Binnen de 3 dagen kan je een digitale proef verwachten. Spannend!

Bij Coco Flamingo kan je zo veel aanpassen als je wil, er worden geen extra kosten aangerekend wanneer je een bestelling hebt geplaatst.

Ik woon in Nederland, kan ik dan een bestelling plaatsen?
Wij leveren ook in Nederland aan € 18 verzendkosten (Europa) in plaats van € 6 (België). Hierin zitten zowel de koerier richting Nederland (werkdag na de geboorte) als het verzenden van de enveloppen (worden op voorhand in een internationaal pakket verstuurd) inbegrepen. Alle kosten worden netjes berekend wanneer je op het einde van je bestelling het adres invoert en "Nederland" aanvinkt - je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Drukproef
In principe werken we steeds met een digitale proef. Van zodra deze werd goedgekeurd, staat het kaartje klaar voor de geboorte. Een papieren proefdruk van jullie persoonlijke kaartje kan aangevraagd worden voor € 25. Mail hiervoor naar info@cocoflamingo.be

De grote dag
Van zodra jouw kindje geboren wordt, mag je ons een berichtje sturen met de ontbrekende gegevens. De datum, kamer, het gewicht, de lengte... Wat jij maar wilt. Het nummer waarop je dit kan doen, krijg je toegestuurd van zodra je een bestelling plaatst. Je kan ons dag en nacht sturen - van zodra we het berichtje zien, geven we meteen antwoord wanneer je jouw drukwerk kunt verwachten.

Stuur je het bericht voor 12u, dan krijg je de geboortekaartjes de volgende werkdag aan huis geleverd. Stuur je jouw berichtje na 12u? Ik doe ook dan nog mijn best, maar veel hangt af van de drukkerij dus ik beloof liever niets. Stuur je bv. op dinsdag om 19u jouw bericht, gaan de kaartjes op woensdagochtend in druk en worden ze op donderdag geleverd - verzending is steeds +1 werkdag. Stuur je om 11u je bericht gaan je kaartjes dezelfde dag in druk en worden ze de volgende werkdag geleverd. Hou er rekening mee dat wij werken tijdens het weekend en jou graag van antwoord en/of digitale bestanden voorzien op zaterdag of zondag, maar drukkerijen niet werken tijdens het weekend of op feestdagen. Bestellingen kunnen omwille van praktische redenen niet worden opgehaald in de drukkerij.

Het adres dat jullie opgeven voor verzending is niet noodzakelijk jullie eigen adres - wanneer de geboortekaartjes vlak na de geboorte worden geleverd met onze koerierdienst, moet er namelijk iemand thuis zijn om het pakket in ontvangst te nemen. Denk aan gepensioneerde buren, bij meter of peter op het werk, grootouders,... De materniteit raden we af, pakketjes geraken in een groot ziekenhuis nogal eens verloren.


Meer informatie
Heb je nog onbeantwoorde vragen? Wil je ons iets melden? We kijken uit naar jouw mailtje op info@cocoflamingo.be!